Auditie doen

Voorafgaand aan het lidmaatschap doe je een auditie. De eerstvolgende audities zijn in september 2024.

We hebben plek voor vaste leden op:

  • Viool
  • Altviool
  • Cello
  • Contrabas
  • Fagot
  • Trompet
  • Hoorn
  • Slagwerk

De auditiefragmenten volgen nog.

Wat moet je voorbereiden?

Je auditie duurt ongeveer 10 minuten en bestaat uit een auditiefragment en solostuk. De auditiecommissie bestaat uit de orkestchef, de dirigent (Pim Cuijpers), de concertmeester en (mogelijk) een vierde lid. 

De auditiefragmenten kan je hierboven downloaden. De fragmenten zijn geselecteerd uit verschillende delen van het programma dat wij komend half jaar zullen gaan spelen. Vaak helpt het de desbetreffende fragmenten te beluisteren.

Naast het auditiefragment vragen we je een (gedeelte van) een solostuk te spelen van ongeveer 3-5 minuten. Bij voorkeur is dat een werk dat contrasteert met het auditiefragment.

Voor vragen kan je terecht bij onze orkestchef, Jildou Zeinstra. Je kan haar bereiken via de mail op orkestchef@nijmeegsstudentenorkest.nl

Aanmelden

Heb je een keertje een repetitie meegespeeld, en wil je auditie doen? Meld je dan aan via deze link.

Have you played along in a rehearsal and would you like to audition? Sign up via this link.

Wat houdt een projectplek in?

Niet alle stukken hebben dezelfde bezetting, en soms speelt een lid een half jaar niet mee. Voor zulke gevallen hebben we projectplekken.  Dit houdt in dat je aangenomen wordt voor één project, dus een half jaar. In dat half jaar ben je volwaardig lid, en mag je meedoen aan alle repetities en activiteiten van het orkest. Na dit halve jaar zit jouw lidmaatschap er helaas weer op, omdat je instrument dan niet meer in de bezetting van het orkest past.

Voor vragen kan je terecht bij onze orkestchef, Clara Bicanic. Je kan haar bereiken via de mail op orkestchef@nijmeegsstudentenorkest.nl

Concertmeester- en aanvoerdersauditie

Voor een auditie voor een aanvoerdersplek of concertmeester bereid je een reguliere auditie voor, waarbij je aangeeft dat je interesse hebt voor de desbetreffende positie. 

In het geval van de auditie voor de positie van concertmeester is de reguliere auditiecommissie uitgebreid met de strijkersaanvoerders.