Het Nijmeegs Studentenorkest CMC

Het Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum is een symfonieorkest dat voornamelijk bestaat uit studenten, oud-studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en de HAN. Dankzij het enthousiasme van de leden en de dirigent kan een grote diversiteit aan werken gespeeld worden. In de afgelopen jaren heeft het orkest werken gespeeld van o.a. Beethoven, Brahms, Dvorak, Mahler, Sibelius, Shostakovich en Tsjaikovski.

Per half jaar wordt gewoonlijk één groot programma ingestudeerd en (meestal meerdere keren) uitgevoerd. Daarnaast geven we vaak extra concerten of werken we mee aan andere projecten. We gaan ook regelmatig op tournee. In de afgelopen jaren zijn er tournees geweest naar België (2014), Polen (2015), Oostenrijk (2017), Duitsland en Tsjechië (2018), Hongarije en Slowakije (2022) en Belgie en Tsjechië (2024). De programma’s worden ingestudeerd op de wekelijkse repetities en het halfjaarlijkse repetitieweekend.

Naast repeteren organiseren we ook andere activiteiten, zoals een diner rouler, een potluck picknick en gala’s. Verschillende leden hebben kamermuziekensembles opgericht, en de wekelijkse repetities worden in de kroeg afgesloten.

Foto’s: Rene Knoop, Veerle Bastiaanssen