Nijmeegs Studentenorkest

Kom meespelen!

Ben jij muzikaal én student?! Dan ben jij bij het Nijmeegs Studentenorkest helemaal aan het goede adres!

Onze repetities vinden plaats op donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur in Wijkcentrum Burghardt, Burghardt van den Berghstraat 112-114 te Nijmegen.

Je hoeft geen student te zijn om lid te kunnen worden, maar uiteraard hebben studenten wel voorrang. Als je je opgeeft, nodigen we je uit om een keer mee te komen repeteren op een open repetitie. Elk half jaar (in september en januari) houden wij open repetitie waar je vrijblijvend kunt komen meespelen. De eerstvolgende open repetities zijn op 12 en 19 januari 2023

Komend halfjaar spelen we de Derde Symfonie van Beethoven en het Vioolconcert van Tchaikovsky.

Daarvoor zoeken we de volgende vaste leden:

Daarnaast is er een vacature voor:
  • Aanvoerder Tweede Violen
  • Aanvoerder Celli

Neem voor verdere informatie over de aanvoerdersauditie  contact op met de orkestcehef.

Daarnaast spelen we voor het 4 mei herdenkingsconcert: Brahms Deutsches Requiem.

Eerder stond op deze pagina dat hier auditie voor gedaan kon worden. Dat is niet het geval – als je wil meespelen als gastspeler, neem dan contact op met de orkestchef: orkestchef@nijmeegsstudentenorkest.nl

Voorafgaand aan het lidmaatschap doe je een auditie, waarbij de orkestchef, de dirigent, de aanvoerder van je sectie en mogelijk de concertmeester aanwezig zijn. De eerstvolgende audities zijn op 23 januari 2023. De auditiefragmenten zullen rond die tijd bekend gemaakt worden. Om je nu al aan te melden voor de auditie, kun je het onderstaande formulier invullen of contact opnemen via orkestchef@nijmeegsstudentenorkest.nl. Als je auditie wil doen voor een vacante aanvoerdersplek , vermeldt dit dan ook.

Voor mensen met voldoende niveau en orkestervaring bestaat ook de mogelijkheid als gastspeler met een project mee te spelen om onze bezetting compleet te maken. Je speelt dan wel de concerten mee en (niet alle) repetities, maar bent geen lid van het orkest. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan ook per e-mail contact op met de orkestchef. Vermeld in je mail je naam, adresgegevens, telefoonnummer, instrument en het aantal jaren ervaring (in welke orkest(en) je zit/hebt gezeten, hoeveel jaar les je hebt (gehad).

De contributie bedraagt €125,71  per jaar voor studenten en € 217,30 per jaar voor werkende leden. Leden gaan bij het aangaan van het lidmaatschap akkoord met de verklaring persoonsgegevens.

Lijkt het je leuk om mee te spelen?

Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter, dan nemen wij contact op zodra we meer informatie hebben over de open repetities!