Meiconcerten

Vrijdag 24 mei
De Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht
Aanvang: 20:15

Dinsdag 28 mei
De Boskapel
Graafseweg 276
Nijmegen
Aanvang: 20:15

  • Student/jongere: €10,-
  • Regulier: €17,50

Programma

  • Debussy – Petite Suite
  • Saint-Saëns – Celloconcert met Liesbeth Bosboom
  • Beethoven – Symfonie No.6 Pastorale
poster-3- PNG

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door heirloom.

Uw logo ook op onze site? Neem contact op met acquisiteur@nijmeegsstudentenorkest.nl voor de mogelijkheden.

Griegs Pianoconcert is met recht één van de meest succesvolle werken ooit gecomponeerd. De iconische opening met indrukwekkende paukenroffel waar zwiepende pianoakkoorden op volgen herkent bijna iedereen. Daarop volgen drie meeslepende delen, vol vrolijke volksdansen én lyrische sereniteit. Met veel trots werkt het Nijmeegs Studentenorkest voor dit werk samen met de getalenteerde pianist Ramon van Engelenhoven.

Nog voordat de bombastiek van Grieg losbarst klinken de Roemeense Volksdansen van Bartók. De Hongaar Bartók trok naar Transsylvanië en componeerde op basis van de volksmuziek die hij in de kleine dorpjes daar hoorde zes korte dansen. Het werk is daardoor veelzijdig: de muziek springt van invloeden uit het Midden-Oosten naar een ‘stokkendans’ en eindigt even plots en energiek als het begon.

Na de pauze komt het hoofdwerk aan bod, de Tweede Symfonie van Brahms. Waar Brahms’ andere symfonieën zware thema’s betreffen, staat dit werk in het teken van optimisme. Tijdens het eerste deel stromen als het ware de opgewekte natuurklanken uit het orkest. De symfonie eindigt met het feestelijke vierde deel, waar de muziek als een warme zonsopkomt het orkest uitstraalt. Als de laatste noot geklonken heeft gaat u met een warm gevoel de koude wintermaanden tegemoet.

Wilt u ons een warm hart toedragen? Steun ons en doe een donatie via deze pagina.